La Xarxa GRETA arriba a Flix!

27 de novembre de 2020

Benvolguts/es,

Fa sis mesos es va iniciar la primera fase de desplegament de la Xarxa GRETA, connectant la xarxa municipal de fibra òptica d’Ascó amb el Món per mitjà d’un accés d’Internet d’alta velocitat connectat per cable a Barcelona.

Va ser el primer cop que arribava fibra òptica de qualitat a la Ribera d’Ebre Nord i ha estat tot un èxit amb més de 200 famílies i empreses connectades a 1 Gbps de velocitat, creació de llocs de treball i milers d’euros que es queden al territori.

Avui us volem explicar l’inici de la segona fase de desplegament, que farà arribar la fibra òptica a Flix.

La Xarxa GRETA és un projecte sense ànim de lucre pel desplegament de fibra òptica a les comarques de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i la Terra Alta, amb l’objectiu de fer arribar Internet a cada llar a través d’una infraestructura de bé comú, que aposta per operadors locals amb tracte de proximitat i fomenta l’economia social.

Amb aquesta segona fase que ja està iniciada farem arribar la fibra òptica a Flix durant aquest desembre i gener perquè els veïns i veïnes d’aquest municipi puguin gaudir, per primer cop, d’accés a Internet amb fibra òptica real.

Com connectar-s’hi?
Et podràs connectar contractant els serveis d’alguna dels operadors que treballen sobre la Xarxa GRETA.

A més, pots aportar 1.500 €* de forma voluntària (és el cost mitjà per l’arribada de la fibra a casa teva) i, d’aquesta manera,

  • La teva llar serà de les primeres a ser connectada amb fibra òptica.
  • Cobreixes la teva part d’infraestructura i ajudes a accelerar el desplegament.
  • Mai més hauràs de pagar per aquest concepte mensual (actualment representa un descompte de 17 € sobre la factura mensual, estalviant-te el que les operadores convencionals defineixen com a “quota de línia”)

    Exemple: Si la teva factura mensual és de 40 €, només hauràs de pagar 23 € en concepte de servei d’accés a Internet, ja que la infraestructura estaria coberta.

*Aquests 1.500 € són desgravables a la Declaració de la Renda en ser un projecte d’interès públic canalitzat per la Fundació Guifi.net, podent gaudir d’una desgravació de fins al 39,5% de l’import.

Si vols fer aportació fes clic aquí o truca al +34 621 201 884.